15.5 C
Albania
Saturday, April 8, 2023
spot_imgspot_img

POSTIMET E REJA

Banania dhe vetite ushqyese te levores se saj

Banania është një frut shumë i zakonshëm që hahet në të gjithë botën. Vlera e tyre ushqyese është gjithashtu e lartë që përmban vitamina B, kalium, folate, magnez dhe shumë më tepër.

Pra, mund të jetë si një surprizë të mësoni se ka më shumë në këtë frut sesa vetëm pjesa e brendshme e saj.

Lëvorja e bananes anashkalohet dhe nënvlerësohet, kjo është arsyeja pse ato zakonisht përfundojnë në kosh.

Vetite sheruese nga banania

banania dhe vetite

Ky segment i frutave ka përdorime të gjera shtëpiake, kopshti dhe lëkure. Shumica e frutave dhe perimeve nuk janë vetëm për t’u ngrënë.

Ashtu si gjethet e çajit, lëvozhgat e portokallit dhe llumi i kafesë kanë përdorime të shumta brenda dhe përreth shtëpisë.

Mos harroni të përdorni gjithmonë lëvozhga të freskëta që mbahen larg nxehtësisë dhe dritës së diellit dhe mos i ruani në frigorifer.

Banania është e pasur me karbohidrate kështu që përmbajtja e sheqerit është në nivelin më të lartë kur lëvozhgat bëhen të zeza.

Çaj me lëvore bananeje


Pirja e një filxhani çaji të lëvozhgës së bananes është më e shëndetshme nga sa mund ta imagjinoni.

Karakteristikat në lëkurë ndihmojnë në trajtimin e depresionit, pagjumësisë, ankthit, si dhe përmirësojnë imunitetin, funksionin metabolik dhe shëndetin e tretjes.

Zieni një lëkurë të pastër dhe të pjekur bananeje për 10 minuta në dy gota ujë. Lereni cajin te ftohet, mundohu t’a pini kete lloj caji pa sheqer, pasi vete lekura e bananes permban sasi sheqeri.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss